ssl_https

Wat is SSL eigenlijk?

SSL, of eigenlijk TLS
, herkenbaar aan (De Groene) HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen een bezoeker van een website op de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie.

Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op.
Met een SSL verbinding zorg u ervoor dat men niet kan meelezen wat er aan gegevens naar de website wordt verstuurt.
Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden.
Als website eigenaar wilt u 100% zeker weten dat uw bezoekers of klanten datgene op uw website te zien krijgt wat u er zelf heeft neergezet.
Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere inmiddels website een must.

Oorsprong

SSL certificaten werden oorspronkelijk ontwikkeld als een beveiligingsprotocol voor IT professionals.
Tegenwoordig is SSL echter niet meer weg te denken uit het online landschap, en wordt het door steeds meer mensen herkend als hét kenmerk van online veiligheid.

• ssl, beveiliging, secure, bescherming, veilig